EP #637: AI: Hvordan AI vender op og ned på betalt annoncering lige nu

AI har gjort sit indtog i betalt annoncering på flere måder – både i målretning, opsætning og ikke mindst content creation.

Det er både en mulighed og en risiko for alle annoncører lige nu.

I denne episode af Marketing Brief kigger vi på, hvordan du sikrer, at AI for dig bliver en fordel i din betalte annoncering på Google og Meta – og ikke noget, dine konkurrenter bruger til at udmanøvre dig i de mest attraktive auktioner.

Denne episode transkriberet

I denne episode af Marketing Brief diskuterer værterne, Halfdan Timm og Emil Kristensen, brugen af AI inden for betalt online markedsføring. De fokuserer primært på Facebook som en platform, der har udnyttet AI-teknologi til at forbedre annoncering. De påpeger, at både Google og Facebook har investeret massivt i at udvikle bagvedliggende algoritmer, der forbedrer brugeroplevelsen og øger brugernes tid på platformene.

De diskuterer, hvordan Facebooks skifte fra en følgergraf til en åben graf har ændret annonceringslandskabet. De fremhæver også, hvordan AI-baserede værktøjer som Performance Max på Google og Advantage Plus på Meta har ændret måden, hvorpå kampagner opsættes og administreres.

Værterne deler også eksempler på, hvordan AI påvirker indholdsoprettelse, herunder automatiseret generering af billedvariationer og undertekster. De diskuterer også Meta’s Creative Sandbox, der giver mulighed for at generere kreative annoncer uden manuelt input.

I sidste ende konkluderer værterne, at AI har haft en deflationær effekt på indholdsoprettelse ved at reducere omkostningerne og dermed give mulighed for større markedsføringsbudgetter uden at påvirke CPM-priserne negativt. Samlet set ser de AI som en afgørende faktor for at forbedre resultaterne inden for betalt online markedsføring.

636 638