EP #499: Sådan afholder du bedre webinars

I dagens afsnit af Marketing Brief taler Emil og Halfdan om hvordan du kan afholde et endnu bedre webinar. Vi har snakket om det før, men i en tid som denne, er webinars altså ekstremt effektivt. Det vil derfor også give pote, for dig der afholder webinars, at følge nogle af de tips vi giver dig, så du kan optimere dit setup og dermed skabe et endnu skarpere webinar. 

Vi håber som altid at du har lyst til at lytte med! 

Webinars er nice. Men dårlige webinars er forfærdelige – både som deltager og oplægsholder.

Her er vores bedste tips til at afholde bedre webinars:

Skift mellem slides og personer

Slides er nødvendige, men kedelige og upersonlige.

Skift mellem slides og oplægsholdere for at gøre det mere personligt og engagerende.

Køb et webcam

Brug polls

Med polls skaber du engagement fra starten af. Det holder fast engagerede og gør dem mere tilbøjelige til at stille spørgsmål. Det virker også mere som “ægte oplæg” på den måde. Dit webinar-system bør kunne håndtere polls.

Tag spørgsmål løbende

Vi synes, det er mest naturligt at håndtere indkommende spørgsmål løbende fra publikum frem for at tage dem til sidst. Brug gerne navn på den, der stiller spørgsmålet – gør det igen meree “ægte”.

To oplægsholdere – gerne en udenfor virksomheden

Det er altid en god idé at have to oplægsholdere. Det skaber dynamik og giver bedre indhold end én, der skal tale hele tiden.

To personer i samme virksomhed er standard, men det er mere troværdigt med to forskellige virksomheder – mindsker for mig som lytter risikoen for at det bare bliver en lang reklame for en af virksomhederne.

Det ideelle scenarie er webinar med en kunde. Super troværdigt. Ikke reklame-agtigt. Men kræver en kunde, der har lyst til at stille op, og det er måske nemmere sagt end gjort.

God mikrofon er vigtigere end et godt billede

Dit billede er hvad det er. Mange ser med på en telefon med sløj internetforbindelse, og det bliver bare aldrig rigtigt godt.

Til gengæld er god lyd helt essentielt for at folk gider at se det hele. Det kan selv Statsministeren ikke finde ud af.

Køb en Blue Yeti mikrofon til ca. 1.000 kr. og sørg for at tale tæt ind i den. Så er du allerede i top 5 % af alle webinars her.

498